TAPAHTUMAT LIIKETOIMINNAN TUKENA?

TAPAHTUMAT LIIKETOIMINNAN TUKENA?

Välillä on hyvä pysähtyä aivan liiketoimintaa tukevien tapahtumien perusasioiden pariin ja miettiä miksi niitä tapahtumia oikein tehdään ja miten niistä hyödytään. Nostin kesälomien jälkeen omassa linkkarissa näitä teemoja, mutta summataanpa tämä kokonaisuus vielä näin yhteen ja samaan dokumenttiin.

 

Alla yhdeksän kohdan lista: 

1/9 Henkilökohtaisuus: Face-to-face-tapaamiset tarjoavat tilaisuuden luoda vahvoja henkilökohtaisia suhteita asiakkaisiin, yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin. Kasvotusten käytävät keskustelut ovat vaikuttavuudeltaan rikkaita ja auttavat ymmärtämään asiakkaan tarpeita ja odotuksia, luoden pohjaa pitkäaikaisille kumppanuuksille.

2/9 Tuotteiden ja palveluiden esittely: Tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden esitellä tuotteita ja palveluita suurelle yleisölle tai tarkasti valitulle kohderyhmälle. Oikein suunniteltu tuotteen tai palvelun esittely houkuttelee potentiaalisia asiakkaita, auttaa lisäämään tunnettuutta, luo keskusteluun syvyyttä ja mahdollistaa konkreettisemman kokemuksen itse esiteltävästä asiasta.

3/9 Reaaliaikainen palaute: Tapaamiset ja keskustelut tarjoavat välitöntä palautetta tuotteista, palveluista ja toimintatavoista. Avoin ja hetkessä käytävä keskustelu paljastaa aidot ensireaktiot auttaen tunnistamaan vahvuuksia ja mahdollisia kehityskohteita, jotka parantavat liiketoiminnan tehokkuutta ja kilpailukykyä.

4/9 Verkostojen kasvatus: Face-to-face -tapahtumat ovat loistava paikka laajentaa verkostoa, tavata ammattilaisia, potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, sekä avata uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Laadukas livenä käyty keskustelu jättää vahvan muistijäljen rakentaen pohjaa tulevaa yhteistyötä varten.

5/9 Oppiminen: Keskustelut ja työpajat tarjoavat paikan, ei vain jakaa omia näkemyksiä, vaan myös kuulla ajatuksia ja käytäntöjä muilta toimialoilta, kumppaneilta sekä oman alan toimijoilta. Toisten osallistujien näkökulmien, ajatusten sekä haasteiden kuuleminen ja näistä käytävä keskustelu auttaa kehittämään uusia erilaisia lähestymistapoja, ja ratkaisee myös oman liiketoiminnan haasteita.

6/9 Oman brändin vahvistaminen: Laadukas, ammattimainen ja suunnitelmallinen edustus face-to-face -tapahtumassa vahvistavat brändiä luoden positiivisen, helposti lähestyttävän ja inhimillisen kuvan yrityksestä. Tavallisesti liiketoiminnassa kuljetaan kaavaa “suhde ennen sopimusta” ja tätä polkua tapahtumat vahvistavat.

7/9 Markkinoinnin tehostaminen: Tapahtumat tarjoavat paikan kerätä uusia liidejä ja dataa potentiaalisista asiakkaista. Tapahtuma on tehokas ja kokemuksellinen markkinointikanava, joka usein tarjoaa myös paikan kasvattaa sosiaalisen median näkyvyyttä. Laadukas, hyvin suunniteltu, sisällöltään rikas ja osallistujien aikaa arvostava tapahtuma tukee yrityksen tarinaa ja on jo itsessään markkinointiteko.

8/9 Kilpailuetu: Asiakaspalvelun, tapaamisten, liidien hankinnan, ostoprosessien ja markkinoinnin siirtyessä verkkoon livetapahtumat tarjoavat paikan kohdata asiakkaita, kumppaneita, kollegoita ja sidosryhmiä. Livetapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustumiseen ja aidon sekä kestävän liiketoiminnan pohjana toimivan suhteen rakentamiseen. Oikea, myös muita markkinointikanavia tukeva livenä käytävä kuunteleva ja keskusteleva vuorovaikutus erottuu kilpailijoista tuoden lisäarvoa liiketoiminnalle.

9/9 Follow-up: Hyödynnä aina tapahtuman ja kohtaamisen “jälkihype”. Kerää arvokasta dataa välittömällä palautteella, tapahtuman jälkeen toimitettavalla palautekyselyllä ja hyödynnä tuoreet liidit sekä kohtaamiset. Tapahtuman jälkeen tapahtuva viestintä on olennainen osa tarinaa ja tunnejälkeä. Mittaa, kommunikoi, dokumentoi ja seuraa siis myös tapahtuman jälkeen.

 

Lyhyesti summattuna onnistuneet kohtaamiset ja tapahtumat vaativat aina suunnittelua, aikaa ja resursseja. Suunnitelmia tehtäessä tulee pitää kirkkaana mielessä kenelle tapahtuma on tehty, ja millaista sisältöä ja millaisia kokemuksia osallistujille halutaan tarjota. Tapahtuma alkaa suunnittelupöydältä ja palaa sinne takaisin, sillä lähes aina tapahtuman sato kerätään vasta tapahtuman jälkeen. 

 

Me Vaihteelta tarjoamme mielellämme ilmaisen tapahtumasparriin ilman sitoutumisia mihinkään. Kysyminen ei maksa mitään, tiedä vaikka siitä käynnistyisi kannattava ja pitkä yhteistyö.

Varaa aika ilmaiseen sparriin täältä.

 

 

Akseli Saikkonen

0505499702, akseli@vaihdehelsinki.fi

Julkaistu: 27.10.2023

 

 

Jaa tämä kirjoitus:

Palaa blogiin

OTA YHTEYTTÄ